Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Lezzetli Bir Seçenek: Block House Kirchenallee (Hamburg / Almanya)


Hamburg'daki ilk akşam yemeğimi misafiri olduğum İsviçreli İş ortağım Lukas ve Alman yardımcısı Andreas ile birlikte Block House'da yedim. Avrupa'da 40'ı Almanya'da olmak üzere 50 tane restoranı bulunan restoranlar zinciri Block House biftek konusunda iddialı..

Merkez tren istasyonunun hemen yanında yer alan Restoran tipik bir Alman restoranı tarzında dekore edilmiş düzgün ve standart ürünleriyle lezzetli seçenekler sunmakta. Ancak her zamanki gibi, bir Akdenizli restorandan aldığımız sıcak kanlı karşılama, diğer kuzey restoranlarındaki gibi burada da yok. 




Lezzet fakiri birçok Kuzey Avrupa restoranı gibi akşam yemeğinizi heba etmek istemiyorsanız, her şeye rağmen lezzetli bir yemek, lezzetli bir biftek yemek istiyorsanız Block House nerede olursanız olun iyi bir seçenek olabilir.





Başta Hamburg olmak üzere Berlin'de, Hannover'de, Frankfurt'ta Stuttgart'ta, Münih'de ayrıca Portekiz'de, İspanya'da, İsviçre'de şubeleri var. Son şubesini de Viyana'da açmışlar.

Biftek konusunda çok iddialı olmalarının nedeni, doğal yabani meralarda, otlaklarda otlatılan hayvanların eti çiftliklerde üretilen hayvanlara göre çok daha lezzetli olduğundan, restoran da prosedür gereği kesinlikle çiftlik hayvanı eti kullanmıyor,  hayvanların taze çimen, ot, bitki, temiz su ve doğal hava ile birlikte tamimiyle stressiz bir ortamda sınırsız hareket özgürlüğüne sahip olduğunu, bu şekilde de sağlıklı hayvanların kesiminde lezzetli et elde edildiğini söylüyorlar.



Benim tercihim geç vakit gittiğimiz için hazmı kolay olsun diye çok pişirilmiş kaburga eti, patates kızartması, içimi kolay Şiraz kırmızı şarap  idi.

Etlerin çoğu özellikle Güney Amerika'dan geliyor. Etler, Güney Amerika'dan gelmekle birlikte yüksek kalite standartlarında tüketicisine sunuluyor.



Lukas  (İsviçre) & Andreas (Almanya)

Restoran aynı zamanda 8. Kez Hamburg'un en iyi işvereni olarak ödül almış, çalışanlarına vermiş oldukları değerlerinden dolayı. Hizmet kalitesini yüksek tuttuklarını söylüyorlar. 2011'den bu yana her sene düzenli olarak bu yarışmaya katılmışlar ve kazanmışlar. Ama garsonların suratı bir karış. Ya çok havalanmışlar, ya da çok yorgunlar. 


Adres:
(Fuar ve festival zamanı rezervasyonla gitmekte fayda var.)


Telefon: +49 40 243350
www.block-house.de




 Hamburg seyahat notlarım AYRICA

GEÇMIŞIN IZINDEN TARIHI ELBE TÜNELI (HAMBURG / ALMANYA)






ile devam ediyor...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR:


ALEKSANDRIA TROAS ANTIK KENTI ( EZINE - ÇANAKKALE / TÜRKIYE)








facebook sayfamızı da takip edin: 



sevgiyle kalın
2018 - Zürih - İsviçre
volkan coşğun

Tüm fotoğraflar , ALINTI OLDUĞU BELİRTİLMEDİKÇE, bana aittir. Seyahat notlarında çeşitli kaynaklardan yararlanılmıştır. 




Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *